Annonse

Betaler du mye i forsikring på din El-bil? – Med disse enkle grepene kan du få billigere forsikring

Av

Forsikringsselskapenes prising av elbiler varierer enormt. Slik går du frem for å finne det beste selskapet.
Da Nissan Leaf i 2011 ble kåret til «årets bil», var det i konkurranse med biler som knapt var ment for kjøring utenfor bykjernen. Dette er bildet av den nyeste modellen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nissan Torres Lara Motor (@nissan_torres_lara_motor) on

Nå i dag er nær halvparten av nye biler på de norske veiene elektriske, og pionérer som Tesla pumper ut biler med super-bil egenskaper på samlebånd. Det har gitt forsikringsselskapene en støkk. Enkelte har opplevd at prisen på bilforsikringen sin har skutt i været ved årsfornyelsen sin, fordi forsikringsselskapene har erfart vesentlig høyere risiko enn hva de har beregnet seg til tidligere. Selv de mer moderat prisede elbilene presterer nå høy ytelse i så vel akselerasjon som toppfart, og kulden gjør at elbilistene står strødd langs veien og venter på tauebil som kan frakte dem til nærmeste hurtiglader. Så hvem gir deg de mest gunstige prisene på forsikring av elbilen?


Pixabay

Sammenligningstjenesten Safedeal.no har gjort – og gjør – stadig samarbeidsavtaler med selskap som har laget gunstige forsikringsavtaler for elbil-eiere. «Det er vanskelig å svare konkret på hvem som er billigst», sier daglig leder Even Birkedal hos Safedeal AS. «Vi har opplevd at selskap som eksempelvis var ekstremt konkurransedyktige på Tesla, plutselig priset seg helt ut etter ny risikovurdering. Vi ser at markedet stadig flytter seg.

Pixabay

LES OGSÅ: Hemmeligheten: Spar tusenvis av kroner hvert eneste år-  Med disse enkle knepene!

Noen selskap har også avtaler med ulike produsenter på merkebilforsikring, som kan gi gunstige vilkår ved siden av konkurransedyktige priser. Men svaret jeg hadde gitt i dag vil kanskje endre seg i morgen. Det foreligger også en individuell risikovurdering av føreren, så jeg kan ikke gi noen annen anbefaling enn å la tjenesten vår Safedeal.no innhente tilbud, og så sammenligne det som er best akkurat nå.

Pixabay

Da er man i hvert fall garantert én pris frem til neste hovedforfall. Jeg vil også anta at den store variasjonen man har opplevd fra år til år vil stabilisere seg nå som elbilene blir stadig mer vanlige, og det foreligger historikk de kan ta utgangspunkt i når de vurderer risikoen på hele elbil-flåten.»

Prøv Safedeal.no GRATIS her: 


Del gjerne videre disse gode tipsene med dine venner! 

Relaterte artikler