-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemKreative tipsBestemors tips for skinnende rene vaser med bare 2 ting du har...

Bestemors tips for skinnende rene vaser med bare 2 ting du har hjemme!

- Annonse -

Bestemor hadde alltid en unik evne til å holde huset sitt skinnende rent og strøkent. En av de mest imponerende ferdighetene hun hadde, var å få vasene til å skinne som nye med bare to enkle ingredienser hun alltid hadde i matskapet sitt.
Denne tradisjonelle og kostnadseffektive rengjøringsmetoden har gått i arv gjennom generasjoner og er en hemmelighet vel verdt å dele.

Du bruker følgende ingredienser:
– Bikarbonat (natron): Bikarbonat, også kjent som natron, er en allsidig ingrediens som finnes i de fleste kjøkken. Bestemor brukte bikarbonat til å fjerne smuss og kalkavleiringer fra vasene.
– Ris: Den andre ingrediensen er ris, som fungerer som et naturlig slipemiddel for å få bort inngrodd smuss.

- Annonse -

Fremgangsmåten:
Hell ut eventuelle gjenværende blomstervann eller skitt: Før du begynner, må du sørge for at vasen er tom for blomster og vann. Fjern også eventuell overflødig jord eller rester fra tidligere blomsterarrangementer.

Tilsett ris: Legg en håndfull ris i vasen. Risens små og harde korn vil fungere som et naturlig slipemiddel og bidra til å fjerne inngrodd smuss og flekker.
Tilsett bikarbonat: Dryss et generøst lag med bikarbonat (natron) over risen i vasen. Bikarbonat vil hjelpe til med å fjerne smuss og kalkavleiringer og gi en ekstra rengjøringseffekt.

- Annonse -

Tilsett varmt vann: Hell varmt vann i vasen slik at både risen og bikarbonatet er dekket. La det stå i minst en time, men helst over natten. Dette gir ingrediensene tid til å arbeide på smusset og gjøre rengjøringsjobben lettere.

Skyll og tørk: Etter at du har latt vasen stå med ris, bikarbonat og vann, skyll den grundig med varmt vann. Du kan bruke en børste eller en vaskeklut for å fjerne gjenværende smuss. Når vasen er ren, tørker du den grundig med en ren klut eller la den lufttørke.
Resultatet av denne enkle, men effektive rengjøringsmetoden er fantastisk.


Vasen vil skinne som ny, uten spor av smuss, kalkavleiringer eller fettflekker. Du kan nå bruke den til å vise frem vakre blomsterarrangementer med stolthet.

LES OGSÅ: Dette er grunnen til at Stephen Ackles døde –  dette sier familien

Del gjerne videre slik at alle dine venner får med seg dette. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -