Annonse

Disse barna deler sine innerste hemmeligheter med sin lærer! Svarene rører oss til tårer!

Av

En fredag på skolen bestemte lærerinnen Ella seg for å la elevene sine i 5 klasse skrive en kort tekst som skulle ha overskriften «Jeg skulle ønske at læreren min».
Det som kom frem fra oppgaven hun hadde gitt de gjør henne rørt og tårene kom frem, dette var ikke noe hun hadde forventet da hun tildelte de oppgaven denne dagen.
Hver og en av elevene skulle skrive en kort historie om hva de skulle ønske at læreren deres viste, for fem av elevene hennes skulle dette innebære og dele dype hemmeligheter med henne, hemmeligheter som hun skulle bære med seg resten av livet. Noen av historiene har hun delt på Facebook og vi deler de med deg her:


Bilde: Facebook/elledeal1

 

Barn 1:
Jeg skulle ønske at min lærer viste, at min søster sover i samme seng som meg og noen ganger så tisser hun i sengen og det er derfor jeg lukter rart.


 

Barn 2:
Jeg skulle ønske at min lærer viste at grunnen til at jeg noen ganger ikke har joggesko i gymtimen er fordi jeg og min bror deler ett par.

 

Barn 3:
Jeg skulle ønske at min lærer viste at min far sitter i fengsel og jeg har ikke sett han på mange år.

 

Barn 4:
Jeg skulle ønske min lærer viste at det er ikke alltid jeg spiser middag for min mor jobber og jeg vet ikke hvordan komfyren virker.


 

Barn 5:
Jeg skulle ønske min lærer viste at jeg liker å kommer på skolen fordi det er rolig her og ikke sånn som hjemme hvor det er mye krangling og hyling.

 

Hun sier: «Vi bruker så mye tid på å snakke og dømme om hva vi tror vi vet, vi trenger å spørre flere spørsmål og bruke mer av vår tid på å lytte. Vi må også skifte tankesett og lære oss å se ting fra andres perspektiv. Livet handler om å hjelpe og det å kunne være med på å forandre livet til andre. Så la oss forlate denne verden litt bedre enn det den var da vi kom inn i den.»

 

Ella er av den type lærer så virkelig prøver å gjøre en forandring i andres liv, det er nå 8 mnd. siden hun opprinnelig la ut dette innlegget og det har fått over 4000 kommentarer og er blitt delt 60.000 ganger og fått mer en 41.000 reaksjoner, for det meste er alt dette positivt. Flere sier at de synes dette var en svært god oppgave å gi elevene sånn at de kunne lære mer om at man ikke bør dømme noen før man har hele historien foran seg.

Flere har også kommentert hvor hjerteskjærende de synes at resultatene av denne oppgaven var, noen sa til og med at de kjente seg igjen da de selv var dette barnet da de vokste opp. Det er nå lenge siden Ella har postet denne type oppgaver på Facebook, men hun legger stadig ut innlegg for å inspirere og motivere andre

Bilde:Facebook/elledeal1

Hun prøver aktivt og nå ut til flere og spesielt lærere på andre skoler etter den overveldende responsen hun fikk etter innlegge om barna og hun prøver å oppmuntre til å finne måter å hjelpe barn som ikke har det så enkelt på.

Ella var ikke den første som brukte denne metoden på og få barna til å åpne seg på, ett par år tidligere hadde 3 klasse læreren Kyle også gitt elevene sine en oppgave om å skrive om livet deres hjemme, du kan se resultatet av oppgaven her:

Del gjerne videre med alle dine venner på Facebook!

Relaterte artikler