Annonse

Hvilken banan ville du spist? Valget kan påvirke din helse!

Av

Bananer er mettende og den er rik på magnesium, jern og C-vitaminer. Den stabiliserer et normalt blodtrykk som igjen styrker hjertet.

Her kan du se en oversikt over hva som skjer med kroppen din når du spiser de forskjellige bananene. 

Grønne bananer


Grønne bananer kan smake litt potet og kan være vanskelig å skrelle. Men, kan være bra for fordøyelsen, den motstandsdyktige stivelsen, prebiotika, er en type fiber som mater de gode bakteriene i tarmene. Og en grønn banan ville gi deg litt mer metthetsfølelse på grunn av stivelsen.

Pixabay


Gule og faste bananer

Banene smaker søtt og de er fulle av antioksidanter som beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler og verner oss på denne måten mot kreft og hjertesykdommer.


 

Pixabay


Brunprikkede bananer

Bananene er godt modne, og de er nå søtere. Det kan øke glukosen i blodet, og er derfor ikke ideelt for diabetikere. De brune flekkene indikerer at det er tumor nekrosefaktor i bananen, som kan hjelpe for å bryte ned unormale celler i kroppen, også kreftformer.

Pixabay

Brune og myke bananer

Det er vel ikke alle som lar seg friste av den brune og myke bananen. Men, det finnes mange gode oppskrifter på hvordan disse kan brukes, og i en shake smaker det godt. De er veldig søte og her finnes det mye antioksidanter.

Pixabay

 

Uansett hvilken banan du velger så er det utrolige mange fordeler med bananen.

  • Bananer forsyner kroppen med mengder av B-vitaminer, som er bra for å berolige nervesystemet.
  • Bananer er bra for huden. Det kan brukes som ansiktsmaske og den kan gi næring til huden innenifra og utenifra. Antioksidantene bekjemper celleskader og reparerer huden og kan forhindre tidlige rynker.
  • Bananer hjelper til å kontrollere blodtrykket. Og holder hjerteslagene stabile, og på grunn av fiberinnholdet hjelper den med å styre dårlige kolesterol og forebygger åreforkalkning.
  • Bananer fungerer som et naturlig middel mot mavesår, den nøytraliserer mavesyrer og beroliger irritasjon.

Bananen har fått et ufortjent dårlig rykte, når man ser på alle fordeler den gi oss. Bananer har viktige næringsstoffer, som kan brukes i mange kurer. De er nærende og allsidige, og øker følelsen av velvære. Det er rimelig, og det er tilgjengelig hele året, så bruk banan i kosten din og gled deg over alle fordelene.

Pixabay

Del gjerne videre, slik at alle får med seg alle fordelene ved å spise banan!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler