15.6 C
Oslo
mandag, september 25, 2023
HjemHelseBabyen er på vei til å dø - da tar sykehuset et...

Babyen er på vei til å dø – da tar sykehuset et valg som endrer alt

- Annonse -

Tvillingene Brielle og Kyrie ble født for tidlig i Worcester, Massachusetts i USA i 1995.
Brielle og Kyrie ble født ved 29 ukers gestasjon og veide bare to kilo hver. De ble umiddelbart plassert i hver sin inkubatorer og koblet til pustemaskiner for å hjelpe dem med å puste.

Etter tre uker i inkubatorene begynte Brielle å vise tegn til pustevansker, og hennes tilstand ble kritisk. Sykepleieren Gayle Kasparian la merke til at Brielle virket å bli trøstet av Kyries nærhet, og bestemte seg for å prøve noe som hun aldri hadde gjort før.
Gayle bestemte seg for å legge Brielle i samme seng som Kyrie, og til hennes overraskelse begynte Brielle umiddelbart å puste jevnere og roligere. De to jentene snudde seg mot hverandre og la armene rundt hverandre som om de visste at de trengte trøst fra hverandre.

- Annonse -

Gayle og andre medisinske fagfolk på stedet observerte med fascinasjon hvordan Brielle gradvis ble mer stabil og rolig mens hun var nær Kyrie.

Denne handlingen førte til at sykehuset begynte å implementere «kenguru-metoden», som tillot foreldre å holde sine premature babyer hud-til-hud mot brystet, og som også introduserte mer nærhet og berøring i neonatal pleie.

- Annonse -

Brielle og Kyries historie viser hvordan menneskelig kontakt og samvær kan ha en dramatisk innvirkning på helse og velvære, spesielt for premature babyer.

Sykepleieren Gayle Kasparians instinktive handling viste seg å være et gjennombrudd i neonatal pleie, og har bidratt til å forbedre helsen og livskvaliteten til tusenvis av premature babyer og deres familier over hele verden.


Se video og hør deres historie her:

LES OGSÅ: Olaf Tufte deler følelsesladet beskjed om kjærligheten: «Det endte med at…»

Del gjerne videre denne sterke og rørende historien med dine venner. 

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -