Annonse

Anne-Kat. Hærland åpner opp og avslører den hjerteskjærende sannheten!

Av

Anne-Kat(47) en av Norges mest folkekjære standupkomikere og kanskje mest kjent for mange som programleder i «Nytt på Nytt» på NRK.
For noen uker siden var hun på «God kveld Norge» og fortalte i et intervju med Dorte Skappel at hun har en øyesykdom som hun har slitt med siden hun var 22 år, og etter hvert vil hun miste synet. Og i perioder er det tungt for henne å takle det!
Nå forteller hun åpenhjertig i podcasten «Sånn er du», på NRK P1, med programleder Harald Eia og Nils Brenna om depresjonen hun har.
I programmet analyserer de kjente personer og tar personlighetstesten «Big 5», hvor de går gjennom fem hovedfaktorer som skal gi en personlighetsprofil om din personlighet.

Hun forteller for over 20 år siden at hun følte seg veldig deprimert, og søkte raskt hjelp og fikk antidepressiva.
«Jeg merker at det kommer. Det skjer fortsatt, men så vet man jo det, og så tar jeg medisiner. Det funker helt all right. Men det tar litt tid før det funker, og da blir man enda mer trist. Og det er helt grusomt», forteller hun.
Hun forteller at når depresjonen kommer får hun en følelse av panikk, men det går alltid over. Og hun har følt på dyp håpløshet, tristhet og selvmordstanker.

Se og Hør skrev for første gang en sak om Anne-Kat at hun var 20 år første gang hun ble deprimert i 1992.


«Det er skummelt hvor fort det blir normalisert oppe i hodet ditt når man er deprimert. Men det å ønske å ta livet av seg, er jo stort sett et ønske om at noe skal forandre seg, ikke det å dø» sier Anne-Kat.
En depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Depresjon er en sykdom som påvirker hverdagen din over uker eller måneder. En depresjon er sjelden noe du med letthet kommer deg ut av, og mange trenger profesjonell hjelp.

La oss sende henne mange varme styrklemmer og hjerter! Du er tøff og modig som deler dette med alle! 
Vi støtter deg og heier på deg!

LES OGSÅ: Se når Sissel Kyrkjebø fremfører den 25 år gamle klassikeren –  Bare vent til refrenget begynner!


Forsidebilder:
Youtube skjermdump / TV Inter
Instagram skjermdump  / annekat_offisiell

Relaterte artikler