10.7 C
Oslo
fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterKjendisAnita Skorgan åpner opp om de tøffe utfordringene - dette sier hun

Anita Skorgan åpner opp om de tøffe utfordringene – dette sier hun

- Annonse -

Anita Skorgan er en folkekjær artist i Norge og en av landets fremste sangstjerner. Gjennom et langt liv i rampelyset har hun utgitt over 20 album og skrevet sanger og produsert for andre artister.

Anita Skorgan ble gift med musikeren Jahn Teigen i februar 1984 og fikk en datter sammen med ham i august samme år, Sara Skorgan Teigen. Selv om de senere skilte seg, fortsatte de å samarbeide om datteren og forble venner helt til Teigen døde i 2020. Skorgan var tydelig preget av tapet av eks-mannen og delte minneord og sang «Min første kjærlighet» under hans bisettelse.

- Annonse -

Etter skilsmissen var Skorgan sammen med Freddy Dahl og fikk to døtre med ham. De bodde sammen frem til 2009. Skorgan har aldri gitt opp kjærligheten og i 2018 kunne hun røpe at hun hadde funnet lykken med en ny mann.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Anita Skorgan (@askorgan)

Skorgan har imidlertid ikke alltid hatt det lett. Som mor til to tvillingjenter med cerebral parese har hun stått overfor store utfordringer. Cerebral parese skyldes en skade i hjernen som påvirker signalene hjernen sender til musklene, og som gjør at musklene ikke vil adlyde helt. Skorgan har tidligere åpnet opp om utfordringene i et intervju med VG, der hun mener Norge kan bli flinkere på å gi funksjonshemmede en bedre tilrettelegging i hverdagen. Hun mener også at vi fortsatt har en vei å gå når det gjelder muligheter for funksjonshemmede.

- Annonse -

– Følelsen av å være alene, å oppleve at du ikke strekker til. Plutselig var vi avhengig av å få hjelp. I et velferdssamfunn vi trodde var velsmurt, samarbeidende og helhetlig, sier hun.

Hun skrev også dette på Instagram i 2021.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Anita Skorgan (@askorgan)

Skorgan ser det som sin kamp å kjempe mot utestengning og ensomhet, og hun mener at vi må prøve å se ting i perspektiv og minne oss på at vi bor i Norge, et av verdens mest kostbare og velvillige velferdssystemer.

– Alle vet hva som skjer hvis vi velger den negative innstillingen. Det går av seg selv, det – med tyngdekraften som medhjelper og rett ned i kjelleren. Det letteste i verden er å synes synd på seg selv. Men du må stritte imot, sier hun.


Anita Skorgan har bevist at hun er en sterk og inspirerende person som har overvunnet utfordringer. Gjennom sin musikk og sine erfaringer har hun vist oss at det er mulig å møte livets prøvelser og likevel fortsette å stå oppreist.

Del gjerne videre slik at flere får med seg henne sterke historie.

LES OGSÅ: Historiske funn er avdekket under en fungerende vingård – dette er helt utrolig!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -