-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemNyheterKjendisAllan Edwall døde bare dager etter sin siste opptreden – etter hans...

Allan Edwall døde bare dager etter sin siste opptreden – etter hans død kom sannheten for en dag!

- Annonse -

Allan Edwall var en av de mest folkekjære skuespillerne i Astrid Lindgrens barnebøker og filmer. Han var en skuespiller som rørte hjertene til mange med sin varme og glød, og som fortsatt er en legende i dag.

Allan Edwall var en sentral skikkelse i flere av Astrid Lindgrens mesterverk, som Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget, Ronja Røverdatter og Mio, min Mio.
Hans rollefigurer var alltid varme, omsorgsfulle og med et stort hjerte, og hans skuespill gjorde at mange kunne relatere seg til dem.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Allan Edwall (@allanedwall)

- Annonse -

Allan Edwall var også en dyktig teater- og film skuespiller, og han hadde en lang og innholdsrik karriere innenfor skuespill. Han ble også kjent for sin mangeårige samarbeid med regissøren Ingmar Bergman, hvor han spilte i flere av Bergmans filmer, som Fanny og Alexander og The Best Intentions.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Allan Edwall (@allanedwall)


- Annonse -

Han tilbrakte sine siste år på Teater Brunnsgatan Fyra, hvor han blant annet jobbet med Kristina Lugn. Da det var premiere på stykket «Rut og Ragnar» 10. januar 1997, var det bare Allan og Kristina som kjente til den dystre sannheten – Allan var dødssyk, og ville ikke ha tid til å spille alle forestillingene.
Allan Edwall kjempet mot uhelbredelige kreftsykdom, men han gjorde alt for å skjule hvor syk han var.
«Da legen forklarte Allan at han ikke ville overleve kreften, svarte han at han dessverre ikke kunne gå med på det fordi han snart skulle ha premiere», skrev Kristina Lugn i sine minneord utgitt av Svenska Akademien.
Fire forestillinger fikk han spilt av «Rut og Ragnar», før han sovnet inn på Karolinska sykehuset 7. februar 1997.

Han var en stor kunstner, og hans arbeid vil fortsette å glede og inspirere generasjoner fremover. Del gjerne videre slik at flere får med seg dette. 

LES OGSÅ: 4-åringen tar plutselig hele showet –  bare vent til hun begynner å synge!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -