1.3 C
Oslo
lørdag, mars 25, 2023
HjemKreative tipsAgurk er supergrønnsaken som har mange skjulte bruksområder - visste du dette?

Agurk er supergrønnsaken som har mange skjulte bruksområder – visste du dette?

- Annonse -

Agurker inneholder nok B-vitaminer, elektrolytter og sukker til å fylle på viktige næringsstoffer som alkohol som absorberes fra kroppen din. Ta farvel med bakrus om morgenen etter å ha spist en agurk før du legger deg.
Og i motsetning til kaffe som er vanndrivende, gir agurken kroppen ekstra vann i sommervarmen!

Agurken er tilnærmet fri for kalorier og den inneholder 97% vann, så er du bare litt småsulten hjelper det å spise litt agurk for å dempe sultfølelsen.
Den vil også gi deg ekstra energi for i agurken er det bra med B-vitaminer og karbohydrater som vil gi deg en rask opptur i energinivået, ifølge spoonuniversity.

Bilde: Pexels
- Annonse -

Hevelse eller poser rundt øynene
Har du lettere hevelse eller poser rundt øynene er agurken helt perfekt. Den vil kjøle blodet som bidrar til minske utvide blodårer og dermed redusere hevelser rundt øynene.

Dårlig ånde
Dårlig ånde kan være et problem, men med en skive agurk har du løst dett problemet. Ta en skive agurk i munnen og press den mot ganen i 30 sekunder. Fytokjemikalier i agurken vil drepe bakteriene som er ansvarlige for dårlig ånde.

Solbrenthet
Gni forsiktig det solbrente området med friske agurkskiver. Eller legg agurkskivene på det berørte området og la saftene trenge inn i huden din i 10-20 minutter. Vent noen timer med å skylle av slik at agurksaften fortsetter å arbeide.

Bilde: Pexels

- Annonse -

Slik unngår du å bli fyllesyk
For å unngå å bli fyllesyk etter en heftig kveld på byen så er det smart å spise litt agurk før du legger deg. For agurken inneholder sukker, B-vitaminer, elektrolytter, kalsium og magnesium som vil hjelpe til å fylle opp lagre av næringsstoffer etter mye inntak av alkohol.

LES OGSÅ: Et herlig lekkert mellommåltid som er både sunt og godt, med bare 3 ingredienser!

Del gjerne videre slik at flere kan lese alle disse gode bruksområdene til agurken. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -