Annonse

Advarsel: Nytt Facebook virus på messenger – Ikke trykk på denne!

Av

I dagens samfunn med sosiale medier er det veldig viktig med sikkerhet.
Det finnes mange der ute som skaper nye programmer som kan spre virus på maskiner og telefoner.

Nå går det et nytt virus på Facebook messenger, som automatisk sender ut link til mange av dine venner.
Den utgir seg for å være en film som omhandler deg, og derfor øker sannsynlighet for at du klikker på den. Det er ikke dine venner som sender denne filmen/linken. Men det betyr at det er noen andre som har tatt over profilen til denne personen skriver datahjelperne. Dette er ikke noe film, men leder deg bare til en annen side.

En melding kommer fra en av dine venner, og står ofte med ditt personlige navn. Denne skal lure deg til å klikke på filmen, men dette er en film som ikke finnes. Slik kan dette se ut.


Bilde: Kilde

På denne siden prøver hackerne å få tilgang til din profil, ved at brukerne blir lurt til å skrive inn brukernavn og passord på en side som ikke er fra Facebook. Slike angrep heter Phishing, og brukes for å hacke andre profiler.

Slik kan en slik side se ut: 

Det er viktig at på en høy sikkerhet på din egen profil, for å unngå og havne i denne fellen. For å ytterligere sikre din profil anbefales det at du setter på to-trinns verifisering. Da vil du få en varsel hvis noen prøver å komme inn på din Facebook profil, da må du alltid godkjenne i to steg før du kommer inn på Facebook. Dette er for å øke din egen sikkerhet, og sørge for at hacker aldri får tilgang til din profil. Slik ser det ut når du skal logge deg inn om du har på to-steg verifiseringen:


Bilde: Kilde

Hvis du tror du har fått et virus, må du gå inn og endre passord umiddelbart. Og sette på totrinns verifiseringen på din profil.
Du kan også gå inn på denne linken om du mistenker at din konto er hacket: https://www.facebook.com/hacked

Nå er det viktig at vi deler denne viktige beskjeden videre for å advare alle! 
Trykk på deleknappen og spre dette budskapet, slik at ingen går i denne fella! 

LES OGSÅ: Moren deler et bilde av sine negler på Facebook – Da får hun en sjokkerende melding som endrer alt!

Les mer om datasikkerhet hos: Datahjelperne.noForsidebilde: Pexels og Pixabay ( forsidebildene er bare en illustrasjon og ikke fra faktiske hendelser) 

Relaterte artikler