Annonse

Da er det bare å glede seg! Popcorn er like bra som frukt og grønnsaker! Dette er grunnen!

Av

Trenger du en stor bøtte popcorn når du går på kino? Hva med hjemme når du koser deg med en film og har lyst på noe snacks?
Det viser seg at popcorn er en av de sunneste typene snacks du kan spise og polyfenoler er grunnen til det.

Polyfenoler er en del av en større gruppe av forbindelser, kalt antioksidanter, som arbeider for å forebygge skader i kroppen.
I motsetning til vitaminer og mineraler, er ikke polyfenoler avgjørende for kostholdet, men de spiller en betydelig rolle i å oppnå optimal helse og forebygge sykdom.
Polyfonere er en type kjemikalie som finnes i plantefôr som hjelper til med å nøytralisere frie radikaler, de ekle små skurkene som ødelegger cellene dine og bidrar til rask aldring.
Popcorn har et av de høyeste nivåene av polyfenoler, mye mer enn i frukt!

Pixabay

Forskere ved University of Scranton i Pennsylvania har kommet fram til at popcorn faktisk er bra for helsen.
En porsjon av poppet maiskorn skal kunne fylle et menneskes daglige behov for fullkorn. De Poppede kjernene har naturlig høyt fiberinnhold og det er lite kalorier.


Pixabay

Når du popper popcorn uten olje, inneholder den diettvennlige snacksen bare 30 kalorier pr. kopp, sammenlignet med 150 kalorier i en typisk pose med potetgull.
Popcorn inneholder antioksidanten polyfenol som kan motvirke visse typer kreft. Derfor mener The Healthy Home Economist at popcorn er et bedre alternativ enn mye annen snacks.
Så kos deg med popcorn når som helst!

LES OGSÅ: Alt dette visste du ikke! Her finner du 100 gode helsefordeler med kokosnøtt olje!

Del videre med dine venner om du syns dette var gode nyheter!


Kilde: thehealthyhomeeconomist

Relaterte artikler