15.2 C
Oslo
onsdag, september 23, 2020
Hjem Helse 7 varseltegn på at en person kan ha en skjult depresjon! Dette...

7 varseltegn på at en person kan ha en skjult depresjon! Dette burde du ikke ignorere!

- Annonse -

Depresjon, angst og mental helse generelt har vært et varmt tema for diskusjon i nyere tid, og med god grunn.
Å være åpen om mental helse gjør at folk kan komme sammen og snakke om hvordan de føler seg, og diskutere mulige løsninger.
Depresjon er ikke noe som du bare kan sette et plaster på så er det over på en dag. Det krever noen ganger år med behandling og sjelegransking for å kurere, og selv da kan en person bare lære å leve med det. Det er en lidelse som psykologer og leger fremdeles prøver å forstå. Men det som gjør forstyrrelsen enda vanskeligere å leve med, er den konstante skammen og fordømmelsen fra andre, det er en stor belastning i tillegg til sin egen lidelse.
På grunn av den stigmatiserende psykiske lidelsen, kan det være vanskelig å innrømme at de trenger hjelp, noe som kan føre til dypere depresjon, selvskader og selvmord.
Om du eller noen andre du kjenner lider av depresjon vil du sannsynligvis gjenkjenne disse tegnene. Husk, det å få hjelp gjør deg ikke svak, det betyr at du tar grep om din egen situasjon!

1. TILBAKETREKKING FRA AKTIVITETER DE EN GANG ELSKET.
Et kjennetegn for depresjon er tap av interesse for aktiviteter som en person pleide å nyte, fordi depresjon har en tendens til å tappe deg for energi. Det eneste man har energi til er å stå opp, kle seg, komme seg til jobb og komme seg tilbake i sengen. Når du har depresjon, kan ikke hjernen din håndtere for mange aktiviteter på en gang, så du begynner å slippe en her og en der, til alt du har igjen er det som er nødvendig. Hvis du oppdager at du eller en kjære begynner å gå glipp av livet, så er dette et tegn på skjult depresjon.

- Annonse -

Pexels

2. MANGEL PÅ ENERGI.
Det er ingen overraskelse at de med depresjon har svært lave energinivåer. På grunn av den konstante følelsen av fortvilelse og håpløshet kombinert med søvnproblemer, dårlig appetitt og stress, er det ikke mye energi igjen for noe. Selv vennskap og romantiske forhold kan lide fordi personen kan begynne å trekke seg tilbake og bruke mer tid alene.

Pexels

- Annonse -

3. FORANDRINGER I APPETITTEN.
Mange mennesker med skjult depresjon vil enten ha økt eller nedsatt appetitt. Gary Kennedy, MD, leder av geriatrisk psykiatri ved Montefiore Medical Center i Bronx, New York, sier: «En plutselig endring i vekt, enten å legge på seg eller gå ned i vekt, kan være en advarsel om depresjon, særlig hos noen som har andre symptomer på depresjon eller en historie med depresjon. »

4. SØVNPROBLEMER
Pasienter med kronisk søvnløshet har en tredoblet sjanse for å utvikle depresjon i forhold til de uten søvnløshet. Mange leger mener at for de som har søvnløshet og som får behandling, resulterer i færre depressive symptomer. En søvnløs natt her eller der betyr ikke at du har depresjon, men hvis du har problemer med å sovne de fleste netter, kan det tyde på skjult depresjon.

5. STOFFMISBRUK.
Mange mennesker med skjult depresjon bruker stoffer som narkotika og / eller alkohol som et middel til å behandle sine symptomer, eller å unnslippe den virkelige verden og deres sinn for en stund. Denne oppførselen kan føre til avhengighet, noe som kan føre til enda flere problemer på veien. Imidlertid søker noen med depresjon bare etter flukt fra sitt urolige sinn selv om det bare er et øyeblikk. Og de kan ikke se noen grunn til å stoppe hvis de ikke opplever noen endring.

Pixabay

6. PRØVER Å SETTE PÅ EN MASKE
Personer med depresjon har blitt mestere i å skjule sine følelser. De virker utad glade, men dette er bare for å dekke over sine egne sanne følelser. Mange med depresjon vil ikke at noen andre skal vite at de sliter, så de vil sette opp en front for å unngå forlegenhet eller dømmekraft.

LES OGSÅ: Har du disse symptomene, skriker kroppen din etter hjelp! Dette kan du gjøre selv!

7. DE LEGGER ALL ENERGI I SITT ARBEID.
Du kan kanskje ikke tenke på dette som et vanlig symptom på skjult depresjon, men de som lider, gjør det stille og bruker noe i livet som en erstatning. De vender seg ofte til arbeid som en måte å unnslippe, fordi denne måten har de et sted å sette alle følelsene. Hvis du legger merke til at en venn eller et familiemedlem bor på kontoret sent på natten de fleste dager i uken, kan de faktisk ha skjult depresjon og ikke bare være en arbeidsnarkoman.

Pixabay

Siste tanker
Depresjon er ikke lett å håndtere, og ikke lett å se noen lider av. Uansett om du går gjennom det eller noen andre, er det viktig å få hjelp. Det er ditt liv og helse, så føl deg ikke skyldig eller «mindre enn andre» for å ha en tilstand som du ikke ba om, men som krever behandling for å helbredes fra. Vi ønsker deg helse, lykke og fred, og håper du finner en kur som passer deg.

Vi håper disse ordene kan hjelpe deg eller dine nære!
Del videre med alle du kjenner, slik at alle kan få lest dette! Hvem vet hvem som trenger å lese dette akkurat i dag!

-- Annonse --

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

FLERE ARTIKLER

Eilev Bjerkerud (31), tidligere vinner av «Farmen» og «Skal vi danse» – Avslører gode nyheten!

Eilev Bjerkerud vant Farmen i 2015, og ble et kjent ansikt for det norske...

Moren er helt sønderknust når bare ett barn møter opp i guttens 5 års dag – sønnen har Downs syndrom!

En sønderknust mor til en gutt med Downs syndrom har delt en tårevåt video...

Tyver forsøker å rane baren, men da viser den 85 år gamle oldefaren hvem som er sjefen!

En 85 år gammel oldefar som klarte å takle ranere med avsagd hagle og...

Karen-Marie Ellefsen med overraskende beskjed: «Sikkert ikke fortjent…»!

Programleder og sportskommentator Karen-Marie Ellefsen har jobbet i NRK siden 1979. Hun har banet...

Martha Louise fikk seg en stor overraskelse på bursdagen sin

Märtha Louise ble født 22. september 1971 på Rikshospitalet i Oslo. Hun er nummer...

Verdens første overlevende syvlinger gjør seg klar til å feire sin 23 års dag – Slik ser de ut i dag!

Å tenke på tvillinger, trillinger eller til og med firlinger må være spennende –...
- Annonse -

MEST POPULÆRE

Mobilen til 15 åringen eksploderte – Nå vi han advare andre mot den skjulte faren!

Colton Pingree fra California, USA, sovnet mens telefonen hans sto på lading med en bærbar lader, ifølge Daily Mail. Dette er vel noe mange kan...

Eilev Bjerkerud (31), tidligere vinner av «Farmen» og «Skal vi danse» – Avslører gode nyheten!

Eilev Bjerkerud vant Farmen i 2015, og ble et kjent ansikt for det norske folk. I tiden etter denne seieren ble han en av de...

Stacy(31) gikk ned 90 kilo på 1,5 år – Med enkle disse enkle forandringene!

Stacy Blair sa hun hadde et "aha" øyeblikk for tre år siden som motiverte henne til å forandre livet sitt, og til slutt miste...

Nå forteller Runar Søgaard sannheten om livet med Carola; «Jag har varit tyst i alla år»!

Runar Devik Søgaard (53) er norsk ledelseskonsulent og musikkonsulent og bosatt i Stockholm. Han er viseadministrerende direktør i «The Academy of Scandinavian Leadership», men eier...