Annonse

7 åring gikk til toppen av Kilimanjaro – Grunnen vil virkelig overraske deg!

Av

7 år gamle Montannah Kenney, fra Texas har satt verdensrekord som den yngste kvinnelig klatreren som har besteget Kilimanjaro, det høyeste fjellet i Afrika på 5895 meter.

Sammen med sin mor, Hollie Kenney skulle de snart ut på deres livs tur, men det var noen hindringer på veien før de endelig kunne legge ut på denne turen.

Pixabay

Hollie gjorde undersøkelser med å kunne ta med seg sin datter på en sånn tur. Og hun fikk beskjed om at hun måtte være 10 år.
Hun bestemte seg for å søke på særskilte vilkår, og dette fikk hun innvilget, så da var det bare å sette i gang med planlegging.


Bilde: Kilde

Grunnen for at Montannah så veldig ville være med mammaen sin når hun skulle klatre så høyt opp, var at hun vil kjenne seg
nærmere pappaen sin i himmelen, han døde når Montannah var 3 år gammel.
«Jo høyere jeg går, jo nærmere er jeg han i himmelen» sa Montannah.
Moren til Montannah er tidligere profesjonell triatlet og fungerte som trener i lang tid før de startet denne utfordrende turen.

Bilde: Kilde

«Jeg var helt ærlig mot henne og forklarte at folk kan bli veldig syke, og at vi måtte trene veldig hardt og det ville ikke være en lett oppgave», sa Hollie.
De forberedte seg godt på turen i åtte uker med utallige fotturer. De hadde egentlig planlagt å ta turen da Montannah var eldre, siden klatrere normalt sett må være minimum 10 år gamle for å klatre opp på Kilimanjaro.
Den 10. mars 2018 startet de reisen, og seks dager senere nådde de toppen med guider og 20 andre erfarne fjellklatrere.

Bilde: Kilde

Del videre den sterke og rørende historien til denne jenta, virkelig imponerende det hun har gjort.


LES OGSÅ: 8 år gamle Sophie synger for sin oldemor på dødsleie – se dette rørende øyeblikket!

Kilde: nydailynews
Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler