Annonse

Her har du 5 gode tips til et skinnende rent kjøkken – Skapene dine blir som nye!

Av

Når vi kommer inn i et kjøkken er det som oftest kjøkkeninnredningen vi legger merke til først. Ingen ønsker at disse skal se stygge og skitne ut. Med disse vaske tipsene vil skapene dine se ut som nye, og du bruker det tipset som passer deg best. De fleste tipsene passer til alle typer overflater.

1. Klorin
Noen ganger er det greit å desinfisere skapene. Bland 0,5 dl klorin med 1 liter vann, fyll i en sprayflaske og spray skapene. Bruk gjerne en grov klut eller en svamp for å få fjernet de tøffe flekkene. Vaskes av med varmt vann og luft tørkes.

2. Is biter
Har du klissete flekker i skapet, legg noen isbiter i en plastpose som kan knytes eller lukkes med klips. Hold posen over flekken til den er stivnet, skrap deretter bort med en plast kniv. Sitter det fortsatt fast kan du lage en skurekrem av salt og eddik.

Pixabay

3. Eddik
Eddik er ekspert på fett, og ypperlig for fjerning av fettet som legger seg på alle kjøkkenskap. Bland eddik i varmt vann 50/50, spray på med en spray falske og tørk av med en lunken klut etter tre minutter.

Pixabay

4. Oppvaskmiddel
Løs opp oppvaskmiddel i lunkent vann, bruk en klut og vask overflatene. Ta deretter en våt klut uten såpe og vask bort såperestene, og gjerne en tørr klut til slutt.


5. Natron og kokosnøtt olje
Bland en del kokosnøttolje med 2 deler natron til det bli en tykk masse, dette blir en god skurekrem til vanskelige flekker. Bruk en svamp eller en gammel tannbørste for å skrubbe, tørk over med en fuktig klut.

Del dette nyttige tipset med dine venner! Klikk på dele knappen du finner nederst!

LES OGSÅ:  Madrassen din har flere bakterier enn du tror! Her er syv tips for hvordan vaske den!


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler