Annonse

2 åringen fikk seg en lærepenge for livet – etter han hadde sølt melk utover gulvet!

Av

Hvorfor blir vi så sinte når barnet har sølt litt melk, eller andre ting?
Er det fordi barna alltid søler ut ting og at man blir lei av å rengjøre? (kanskje det, ja)
Eller er det fordi at når det skjer så er man ofte travelt opptatt med noe annet, og det passer aldri å sett i gang med opprydding.
En forsker ble intervjuet av en avis, og han kunne fortelle at han opplevde å ha et uhell med melkekartongen når han var guttunge, men det var morens reaksjon som gjorde at han fikk en helt spesiell opplevelse.
Han fortalte at når han var en liten guttunge så skulle han ta ut en melkekartong fra kjøleskapet, men mistet den på gulvet og det rant melk utover hele kjøkkengulvet.

Bilde: Onlinenytt ( Kun illustrasjon) 

Da moren kom inn på kjøkkenet kom en reaksjon han aldri skulle glemme:
«Robert, for et fantastisk søl du har laget! Jeg har nesten aldri sett en så stor dam med melk. Vel, skaden er allerede skjedd, har du lyst til å leke litt i dammen før vi vasker den opp?», sa moren

Og de lekte noen minutter med melken som lå utover gulvet før moren sa:
«Vet du hva Robert, hver gang man lager så mye rot og søl, så må man til slutt rydde opp, vaske og passe på alt blir som det var igjen. Så hvordan har du lyst til å gjøre det? Vi kan bruke en svamp, et håndkle eller en mopp. Hva vil du bruke?»
Han valgte å bruke svampen, og sammen tørket de opp all melken fra gulvet.
«Vet du hva, det vi har her er et eksperiment som gikk galt. Du eksperimenterte med hvordan man effektivt kan bære en melkekartong med to små hender.


La oss gå ut i hagen, fylle kartongen med vann og se om vi kan finne en måte du kan bære den på uten at du mister den», sa moren.

Forskeren poengterte at det var i det øyeblikket han skjønte at han ikke trengte å være redd for å gjøre feil.
Han lærte seg i stedet at de feilene man gjør, gir muligheten til å lære noe nytt, som jo er hva vitenskapelige eksperiment handler om. Selv når eksperimentet «ikke fungerer», kan vi som regel lære noe verdifullt av det.

Del gjerne videre denne fine historien med dine venner. 


LES OGSÅ: Legg litt hvitløk i melk, før du skal legge deg –  Det er fantastisk hva som skjer dagen etterpå!

Kilde: Hrtwarming

Relaterte artikler