Annonse

2 åringen får plutselig høy feber – Da ser moren på føttene hva de gjorde galt på sykehuset! Nå vil hun advare andre!

Av

Mesling vaksinasjon av spedbarn ble innført i 1969. Vaksinasjonsdekningen de første årene var 70 – 75%. Det var stadig utbrudd, avtagende i størrelse fra slutten av 70-tallet.
Fra 1983 har alle barn fått MMR (meslinger, kusma og røde hunder), to doser, ved 15 mnd alder og på ungdomsskolen). Vaksinasjonsdekningen i Norge er  90 %.

De som har hatt meslinger vil være immune resten av livet. Siden 1983 har det vært svært få tilfeller av meslinger i Norge, og de som er født etter 1982, og ikke har fått vaksinen, er nesten sikkert ikke immune. Om man er født i 1983 eller senere, og har fulgt vanlig barnevaksinasjonsprogram kan man regne med at man er immun. Om man er født etter 1960 og før 1969, og ikke vet at man har hatt meslinger bør man overveie å ta vaksinen.
Vaksinen er ikke farlig, om man ikke har hyperallergi mot egg. Siden den er en levende vaksine skal den ikke gis til gravide og immunsvekkede.

Bilde: Kilde

Meslinger kunne vært den neste infeksjonssykdommen vi hadde kunnet utrydde, men i rike land er problemet at mange ikke ønsker at barna skal få vaksinen, og i fattige land har man ikke greid å få til full vaksinedekning. Motstand mot meslingvaksine bunner ikke i faglige begrunnelser.

Bilde: Facebook

Likevel refererer foreldre fortsatt til den gamle undersøkelsen når de avstår fra meslinger-vaksinasjoner. Dessverre merker folk bare dette problemet når en virkelig tragedie oppstår.
Og det var akkurat det som skjedde med Dragana Petrovic og datteren Nadja.

Bilde: Kilde

Nå håper moren at alle vil lese historien hennes og forstå konsekvensene av hva det betyr å ikke vaksinere barnet sitt.
Datteren ble diagnostisert med hypokalemi, og det innebære et økt kalsiumnivå i blodet og er en sykdom som hovedsakelig skylde mangel på D-vitamin.


Bilde: Facebook

På grunn av hennes tilstand kunne ikke Nadja vaksineres, og det dette gjorde henne ekstra følsom overfor sykdommer som meslinger, røde hunder og kusma.
Tidligere i år ble Nadja smittet med meslinger fra en ung gutt i som bodde på samme rom som henne på sykehuset.

Bilde: Justice For Nadjav

«Nadja ble sliten, hun kunne nesten ikke puste, halsen hovnet og hun kunne nesten ikke puste gjennom nesen og munnen. Leppene var blå. Om kvelden ble hun tatt med til intensiven.
Klokken 4 om kvelden fikk hun respiratorisk hjelp via et rør i nesen hennes, men hennes verdier fortsatte å synke. Hun fikk til slutt hjerteinfarkt. Men, de klart å gjenopplive henne» sier Dragana.
Nadja kjempet i 3 måneder før hun måtte gi slipp, hjertet hennes sluttet å slå i april.
Dragana advarer nå andre foreldre som ikke vil vaksinere barna sine.

Bilde: Justice For Nadjav

«Jeg delte denne historien med deg for å opplyse foreldre som tviler på om det er bra å vaksinere. Hvert barn har rett til beskyttelse mot overførbare sykdommer.
Nadja ble et offer og måtte betale med sitt eget liv for å vise konsekvensene av denne forferdelige sykdommen.
Nå er det opp til oss å dele historien hennes slik at ingen lider som hun gjorde.
Min engel forlot meg for tidlig, men jeg vil kjempe så ingen vil glemme henne, og ingen må gå gjennom det jeg gikk gjennom. » sier Dragana.

Del videre for å spre morens budskap med andre.

LES OGSÅ: Gutten fikk utslett, og legen ga feil diagnose! Moren advarer nå mot den skjulte sykdommen som kan ta liv.

Hvil i fred Nadja.

Relaterte artikler