Annonse

Dette er 12 kjente tegn på at du har dårlig blodsirkulasjon! Dette burde alle lese!

Av

Har du dårlig blodsirkulasjon? Er du ikke helt sikker, kanskje? Dårlig blodsirkulasjon kan være farlig. Det gir ikke bare kalde hender og føtter. Det kan faktisk påvirke helsen din. God blodsirkulasjon er viktig fordi det sørger for at organene våre fungerer optimalt! Heldigvis gir kroppen deg flere tegn om du har dårlig blodsirkulasjon.

Vi har listet opp 12 av dem nedenfor.

1. Dårlig sexlyst
Kjønnsorganene til både kvinner og menn krever mye blod. Har du dårlig blodsirkulasjon, vil du få dårligere sexlyst fordi blodet ikke strømmer raskt nok til!


2. Ringer under øynene
Mørke ringer under øynene kan være et tegn på dårlig blodsirkulasjon, i følge Doctors Health Press. Det finnes en enkel måte å finne ut om de mørke ringene skyldes mangel på søvn eller dårlig blodsirkulasjon. Trykk på området med fingrene dine, og se om huden blir hvit før den blir mørk igjen. Hvis den blir det, er det et tegn på dårlig blodsirkulasjon.

3. Enten veldig varme eller veldig kalde hender
Er hendene dine alltid enten ekstremt kalde eller ekstremt varme? Kanskje du også har lagt merke til at fargen på dem endrer seg når de er kalde eller varme? Når hender er veldig varme, blir de knall røde. Når de er veldig kalde blir de ofte blå/lilla i fargen. Dette er tegn på dårlig blodsirkulasjon.

4. Prikking i hender og føtter
Du har kanskje opplevd at hendene eller føttene dine ”sovner”? Når blodsirkulasjonen til hendene og føttene er dårlig, vil man oppleve denne prikkingen i fingrene og tærne. WebMD sier at dette er et symptom på dårlig blodsirkulasjon, spesielt om det skjer når du ikke sitter eller ligger i samme stilling over lengre tid.


Pixabay

5. Fordøyelsesproblemer
Har du problemer med fordøyelsen? Da kan det hende at du har dårlig blodsirkulasjon. Blodet er en viktig del av bearbeidelsen av maten vi får i oss. Med dårlig sirkulasjon til magen kan det føre til diaré, kvalme og magesmerter.

Pixabay

 

6. Nummenhet
Blir du ofte nummen i visse områder av kroppen? Nummenhet i beina, skinken, hendene og føttene kommer av dårlig blodsirkulasjon, i følge Healthline.

7. Sår på beina og føttene
Dårlig blodsirkulasjon i beina og i føttene fører til at kroppen sliter med å lege disse områdene. I følge WebMD vil man etter hvert oppleve å få sår eller blemmer på føttene og beina.

8. Saktevoksende negler
Vokser neglene på tærne og fingrene dine sakte? Eller brekker de lett? Dette kan være tegn på dårlig blodsirkulasjon, i følge Mayo Clinic.

Pixabay

9. Dårlig immunforsvar
De hvite blodcellene våre beskytter kroppen vår fra sykdom. Når du har dårlig blodsirkulasjon vil ikke blodet bevege seg raskt nok i kroppen til å beskytte den! Har du dårlig immunforsvar? Det kan komme av dårlig blodsirkulasjon.

10. Mindre hår på føttene
Dette tegnet på dårlig blodsirkulasjon vil være lettere å oppdage hos menn enn hos kvinner.

LES OGSÅ: Sliter du med snorking om natten ? Her har du ingredienser som kan redde deg!

11. Utmattelse
Føler du deg ofte utmattet? Dårlig blodsirkulasjon gjør at mineralene, nitrogenet og oksygen i blodet ikke blir ordentlig fordelt i kroppen.

Pixabay

12. Åreknuter
Blodårer holder på mer væske og blir mer synlige under hudens overflate når man har dårlig blodsirkulasjon.

Skulle du oppleve noen av disse symptomene, og du merker at noe er galt med kroppen – Må du ta kontakt med din fastlege.

Del videre med alle du kjenner, slik at alle kan være bevisst på dette i fremtiden. 

Forsidebilde og kilde: Remedydaily

Relaterte artikler