3 C
Oslo
torsdag, januar 21, 2021
Hjem Familie 1 åringen ble påkjørt og dør senere på sykehuset! - Nå har...

1 åringen ble påkjørt og dør senere på sykehuset! – Nå har familien fått regning på 1,6 millioner kroner!

- Annonse -

Det er ingen overdrivelse å si at USAs helsevesen er i en større krise. Til tross for at landet er det rikeste i verden, er over 34 millioner mennesker uforsikrede mens enda flere er underforsikrede.
Tusenvis av amerikanere dør av sykdom hvert år mens mange sliter med å klare å betale for medisiner.

Dette var tilfellet for Michelle DuBarry, en forfatter fra Portland i USA, og hennes tragiske erfaring med det amerikansk helsevesen, som avslører alt som er galt med et system som opprettholder bedriftens fortjeneste i stedet for menneskeliv.
Far og sønn kom gående og var på vei over en veg når de ble påkjørt av en bil. Begge ble alvorlig skadet og det sto om livet for sønnen Seamus.

- Annonse -

«Før vi visste ordet av det, satt jeg ved sengen hans, den lille kroppen hans var koblet til en million uavbrutte pipemaskiner, og jeg slet med å huske hva som var vår egenandel.
Jeg var bekymret for at jeg ikke kunne fortsette å jobbe under et langt sykehusopphold,» skrev Michelle på Twitter.

Legene forsøkte å redde Seamus sitt liv, men etter to operasjoner og en natt på ICU, sviktet hans organer av skadene. Hans død var imidlertid bare begynnelsen på en mors ufattelige prøvelser hun skulle gjennom, fra hjerteløse helseforsikringsselskaper og byråkratiet som forvalter det.

- Annonse -

Michelle hadde det allerede økonomisk trangt og hun var nyansatt i jobben hun hadde, så hun hadde ikke råd til å ta seg fri, for mistet hun jobben ville hun også miste helseforsikringen.

Bare noen dager etter at sønnen døde ble huset deres merket med «panterett». Noe som betyr at de har gjeld og ikke får selge huset før de har gjort opp ubetalte regninger.
TWITTER

Rett etter at ett år gamle Seamus ble bekreftet omkommet, mottok familien en faktura på rundt 1,6 millioner kroner for pleie for Michelles mann og deres ett år gamle sønn.
Familien hadde ikke råd til å ta medisinsk permisjon, så de gjorde det gode amerikanere pleier å gjøre, de gikk tilbake på jobb for å dekke pantelån og regninger til tross for det katastrofale tapet av sønnen sin.

Michelle har engasjert seg for å kjempe for helseordningene i USA. Ikke bare for deres skyld men for alle som lider av sykdom eller død.
Amerikanske helsetjeneste er et «multi payer system». Det er både private og offentlige aktører som tilbyr helseforsikring på et åpent marked.


Helsedekning er ingen rettighet som USA gir sine innbyggere, det er noe man aktivt må finne og betale for selv. Det er bare de aller eldste og fattigste som tilbys forsikringer gjennom det offentlige, ifølge dagensmedisin.

Del gjerne videre denne historien med dine venner. Vi kan være glad vi har gode løsninger i Norge, om man skulle havne i en slik situasjon. 

LES OGSÅ: Brannmannen ligger for døden på sykehuset – Plutselig oppdaget legene hva han hadde spist!

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

Farmen-Per åpner opp om den vanskelige beslutningen for barna: «Skuffet…»

Per Gunvald Haugen er den første noensinne som har stukket av med seieren i...

Thor Haavik avslører en viktig milepel: «Passert 1000….»

Thor Haavik er en av de populære finalistene igjen på Farmen på TV2. Den...

Læreren setter pulten til den autistiske gutten på toalettet – Grunnen ryster oss til tårer!

Elleve år gamle Lucas Goodwin var rimelig misfornøyd da han ankom skolen i Washington...

Farmen-Per hyller Thor Haavik med rørende ord – Men en detalj vekker oppsikt!

Per Gunvald Haugen vant hele Farmen 2020, det var ingen som trodde at en...

Pizzabudet ser plutselig en skremmende detalj i gangen hos kvinnen – han ringer umiddelbart til politiet!

Joey Grundl, fra Wiconsin, USA, er pizzabudet fra «Domino's Pizza» som nå blir hyllet...
- Annonse -

MEST POPULÆRE

Nyfødt baby får manikyr av foreldrene – Internett raser av bildene!

Enkelte babyer kan være født med lange og skarpe negler. Og små barns negler vokser dobbelt så fort som våre, så det vil uansett...

Den oppsiktsvekkende beskjeden om kongefamilien

Kongefamilien er virkelig kjent for å bry seg om folket, og nå viser de omsorg og støtte til de pårørende etter skredraset i Gjerdrum. Kong...

Dronning Elizabeth har blitt frastjålet store verdier – Nå er tyven avslørt!

En tyv er tatt i Buckingham Palace i England. Tidligere cateringassistent Adamo Canto innrømmet å ha stjålet en rekke verdifulle gjenstander, inkludert medaljer og...
- Annonse -